• Justin Wevers

Succesvol?


In deze blog neem ik je graag mee, mee naar de wereld van succes.

De wereld van succes wat is dat en wat vind je in succes?

Ik keek de film the last shaman op Netflix een film gebaseerd op het leven van een jonge Amerikaan die dacht het volledige succes plaatje te volgen.

Goede studie, goede baan en constant werken naar “meer” succesvol zijn.

Je raad het al, deze jongeman vond het succesvolle leven niet in wat wij of zal ik zeggen het overgrote deel ziet en verwacht als succesvol.

Het heeft me aan het denken gezet, de laatste weken misschien wel maanden ben ik sowieso enorm bezig met wat is succes of wat is succesvol en hoe voelt het dan als je succesvol bent? Ben je dan gelukkig, voelt het als het behalen van een trofee?


Ik voel de drang naar succes ook, de drang om in alles wat ik doe of het nou werk, sport of studie is ik wil succesvol zijn het hoogst haalbare halen.

Het is dat ook dat die ongekende druk en stress teweegbrengt voor onze generatie de millenials genoemd.

Ik vind het moeilijk en heb het gevoel dat we het grote plaatje uit het oog verliezen.

Succesvol wat is het? Is het iemand die een eigen bedrijf is gestart dit heeft doorontwikkeld tot een millioenen bedrijf hiernaast een groot huis heeft, grote auto en ondertussen van alle luxe geniet? Is dat succesvol?

Of is succesvol iemand die volledig zichzelf heeft gevonden zijn innerlijke rust en van hieruit handelt iedere keuze in zijn leven neemt gebaseerd op het weten wat hij wilt en wat hem drijft?

Of dit nou betekend dat je weinig inkomen hebt, simpel woont en geniet van de kleine dingen?

Ik denk dat we hierin meer succesvol zouden moeten zijn en worden, minder succesvol worden in het beeld van de wereld de maatschappij maar meer succesvol voor onszelf meer succesvol naar ons zelf toe.

Leer je zelf kennen, ontdek, ga avonturen aan, challenge jezelf, leer je echte passies kennen, ga op je bek, kom in klotesituaties terecht waaruit je jezelf moet halen wordt succesvol met jezelf.

We blijven hangen, we verliezen de essentie. Ik denk dat het nu hedendaags nog meer van belang is om succesvol te zijn met jezelf.

Doe een stap terug ga met jezelf aan de slag.

Lees boeken, luister podcasts kijk films neem informatie op of ga een rustig stuk lopen pak de fiets maar bovenal pak ME time, tijd voor jezelf tijd om succesvol te worden met jezelf.

2 views