Justintravel meets Blonde on a bike

Justin Travel – op de fiets de wereld rond!

Stel je dit eens voor: je zegt je huurappartement in hartje Barcelona op, neemt afstand van (bijna) alle materiële zaken, zegt vrienden en familie gedag om per fiets te vertrekken voor onbepaalde tijd. Het doel: 40.008 km fietsen (een ronde om de wereld) jezelf kei hard tegenkomen, maar vooral enorm genieten van de kleine dingen tijdens deze reis. Zoals een warme douche na een dag in de regen fietsen, de zon op je gezicht een schone handdoek en het pure leven ervaren. Voor Nederlandse Justin Wevers (26) is dit is niet alleen een reis of fietstocht, voor hem is dit een ‘way of life’ geworden en iets wat totaal bij hem past.

Dat deze lifestyle bij hem past, merkte ik tijdens onze vrijdagmiddag in El Gotico (Barcelona), waar we elkaar troffen en uren hebben gepraat over het leven, de kleine dingen, de grote dingen, over wat er nu echt toe doet in het leven en over zijn brand ”Justintravel” zoals zijn gelijknamige website.

Ik ben niet tegen de society, ik ben alleen vóór het doen wat je zelf graag wil.

Fietsend door het leven? De uitspraak fietsend door het leven was niet altijd van toepassing voor hem. Het fietsen op zich, zat er wel altijd in. Met gescheiden ouders en een eigen zoektocht tijdens zijn jeugd, besloot hij op 14-jarige leeftijd naar zijn moeder te fietsen, 140 km verderop naar de andere kant van Nederland. Ook zag hij zichzelf later al zitten met een tentje in Schotland waar hij gearriveerd zou zijn per fiets. In zijn jeugd tijdens een harde zoektocht naar zichzelf en zijn plek, dacht hij steeds meer na over vrij leven en vroeg zichzelf toen al af, of Nederland wel echt zijn plek zou zijn. Toen vanaf zijn 18e het leven voor Justin steeds meer positief begon te veranderen, ging hij ook inzien dat hij zelf degene was die zijn leven zo kon creëren zoals hij dat zelf wilde. Justin boekte een one-way-ticket en vertrok in 2014 richting Australië en later (in mei 2015) naar Nieuw-Zeeland voor een fietstocht over het Noorder en Zuider eiland.

Hij vertelde mij over deze intensieve manier van leven. ”Elke windvlaag, berg een druppen voel je. Alles beleef je intenser dan ooit: het alleen zijn, het afzien, koude dagen en het vertrouwen in jezelf.’’ 3500 km fietste Justin. Het waren de kleine dingen die hem weer motiveerde door te gaan, zoals een auto of bus die een raampje open deed en hem aanmoedigde onderweg. Maar hoe zwaar het soms ook was, dit is het leven wat bij hem past.

Ik hou ervan om in contrast te leven: zonder wit geen zwart, zonder lelijk geen mooi.

De afgelopen 2 jaar woonde Justin in Barcelona en was hij succesvol bij verschillende bedrijven, maar toch gaf dit hem niet de juiste voldoening. Hij wist vooraf hoe zijn dagen eruit zouden gaan zien en leefde veel minder in contrast, zoals tijdens zijn reizen. Justin besloot opnieuw te gaan reizen, per fiets! Op 28 oktober vertrekt hij vanuit San Sebastian, met als doel 100-120 km fietsen per dag en een heel puur leven.

JustinTravel Via zijn website en gelijknamige brand Justintravel wil hij tijdens zijn aankomende reis het mooie en pure leven tonen. Bijzondere campings, hele echte ervaringen en pure emoties. En zoals hij zelf ook zegt; ”Het volgen van je eigen pad, zal je altijd naar de juiste bestemming brengen. Er zijn teveel mensen die willen presteren naar verwachtingen van andere en de maatschappij.” Daarin ben ik het helemaal eens met Justin. Hij heeft mij in ieder geval enorm geïnspireerd om altijd te blijven doen, waar je zelf achter staat.

Vond je dit ook een leuk artikel? En wil je graag meer lezen van Blonde on a bike?

ga naar www.blondeonabike.com

Recente berichten