Tot zover

Tot zover,

Ik zit op het balkon en kijk uit over het meer en naar de bergen.

Ik geniet van het uitzicht dat blijft hier fenomenaal.

Een verse espresso erbij en het is een echte Bella giornata!

De afgelopen weken zijn een ware emotionele rollercoaster geweest. Ik voel de vermoeidheid hiervan in mijn lijf en tegelijkertijd ontstaat er weer ruimte in mijn hoofd.

Tijd voor de keuze

Wat doe je in een positie waar je alleen kosten hebt en geen inkomsten.

Wat doe je in een situatie waarin regelgeving en mogelijkheden onduidelijk zijn en men niet weet wat kan en niet mag. Waar leg je dan de lat, voor jezelf, voor je bedrijf, tot hoever hoe ga je?

Een onderneming blijft een onderneming, het is je inkomen zo simpel is dat.

De laatste dagen bleef het door mijn hoofd heen en weer schieten wat kan ik hier nog en hoe kan ik hier nog verder? Hoe maak je een keuze die je eigenlijk helemaal niet wilt nemen? Een keuze waartoe je hoe vervelend ook gedwongen wordt door de situatie. Ik vind het niet eenvoudig, Jij?

Je kunt je erbij neerleggen, en het niet accepteren en de slachtofferrol aannemen.

Denken dit heb ik niet verdient, dit is niet eerlijk.

Of die gedachten niet door mij heen schoten? Natuurlijk wel, maar zo wil ik het niet.

Ik wil op zoek naar wat wel kan en sterk zijn en de keuze zelf beïnvloeden zover als dat mogelijk is.

Emotie neemt dan soms de overhand en dus probeerde ik mijn gevoelens uit te schakelen en heel direct en zwart wit naar de situatie te kijken. Wat zijn de feiten los van de emotie. Het werd een interessant lijstje.

De plussen en minnen

Ik heb op dit moment geen enkele vorm van inkomen en kan deze ook niet op korte termijn hier realiseren. Door het wegvallen van mijn eigen huis woon ik zelf weer in de B&B. Dit belemmert me in de verhuur opties. En het is dan een forse kostenpost die doorloopt, ook in de periode dat hier geen seizoen is. En feit, ik kan die kosten niet dragen tot aan de mogelijkheid dat het seizoen volgend jaar mogelijk weer start. Kan ik dit op korte termijn veranderen? Helaas niet, ik heb meerdere opties bekeken maar allemaal zijn deze financieel niet haalbaar en daardoor simpelweg een te groot risico.

Een bitter lijstje eigenlijk, de koek is op, zo lijkt het.

Als ik er zo naar kijk, voel ik de emoties toch komen opzetten het doet pijn en die emotie erken ik. Want dat is logisch.

De laatste maanden zijn allereerst een enorme battle geweest om überhaupt de moed erin te houden om mijn nog prille bedrijf, wat ik met ziel en zaligheid hebt opgezet door te zetten. Achteraf misschien wel tegen beter weten in, nee dat is het niet. De omstandigheden hebben zich in rap tempo zo veranderd dat dit niet te voorzien was. Ik voel dat het goed is, tot zover ga ik dus. Niet verder dan dit.

Ik probeer mijzelf ervan te overtuigen dat het de beste keuze is en weet ik dat zeker?

Ik loop nog eens een paar keer in gedachten om en door de feiten.

Nee natuurlijk weet ik het niet zeker, en toch op dit moment voelt het wel als de enige juiste beslissing. En daarmee heb ik het vervolgens zelf in de hand om het tot de correcte beslissing te maken.

Mentaal afscheid nemen

De afgelopen periode schiet door mijnhoofd. Ik weet dat ik soms knokte tegen een bepaalde verslagenheid en het gevoel van trots die wegvalt. Een gevoel van falen. Ik heb er met mijn familie en directe vrienden over gesproken en ook nu, spreek ik het openlijk uit dat ik ga stoppen. En dat dat gevoel van verslagen zijn en verslagen voelen, en toch dat knagende stemmetje van falen de kop op blijft steken. Ik heb het even nodig dat ze me helpen om hierdoor heen te kijken, ik weet dat ze eerlijk zijn en me ook hebben uitgedaagd te vinden wat ik vind dat ik moet doen. En nu zijn ze ook glashelder. Falen? Ben je gek zeg. Je moet en mag trots zijn op wat je hebt bereikt en ook trots zijn omdat je een dapper besluit neemt.

Kijk wat je hebt neergezet in iets meer dan een jaar tijd, kijk hoe je potentieel was dit seizoen. Kijk naar de groei die je doormaakte zowel als persoon als met het bedrijf.

Je mag trots zijn, het is een moedig besluit misschien nog wel moediger dan doorgaan om te stoppen met iets waar je zo hard voor hebt gewerkt. Ik weet het en toch is het fijn om te horen. Blijft bijzonder dat je als mens het nodig blijft hebben dat anderen je zien en geloven in wat je doet.

Ervaringen maken je rijk

Ik probeer mijn gedachten te verzetten. Neem de tijd, wandel, sport en probeer me te realiseren wat een gave tijd het is geweest in Auronzo di Cadore. Dat echte Italiaanse plaatsje waar ik tot ik op huizenjacht ging in Noord Italië nog nooit van had gehoord. En ik lach om mezelf, ik weet nog hoe ik hier anderhalf jaar geleden het dorp binnenreed. Geen woord Italiaans sprekend, gewoon een huis gevonden en gaan wonen in een bergdorp in Noord Italië. Geen idee of ik hier echt mijn weg zou vinden en zonder hier andere mensen te kennen. Zouden er wel mensen komen naar een B&B van een Hollander? Ik geloofde in mijn plan en nu weet ik dat het kan en kon.

Een jaar verder heb ik een kleine 100 gasten verwelkomt, allerlei nationaliteiten. De leukste gesprekken gevoerd en de meest bijzondere verhalen gehoord. Allemaal vertrokken ze met een voldaan gevoel en een liefde voor de waanzinnige omgeving. Een bepaalde vorm van trots neemt als ik er zo op terugkijk de overhand. Ik krijg er zowaar een glimlach van op mijngezicht. Wat een avontuur was het weer! Weer een avontuur en invulling van hoe ik wil leven en mijn bestemming ontdekken. Na Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Barcelona, Portugal en Elba. Mijn ervaringen rijgen zich aaneen en ook de ervaringen om als eigenaar of manager van een bedrijf echt de combinatie van activiteit en hospitality te realiseren. Wat heb ik onderweg allemaal geleerd en hoe kan ik dit allemaal inzetten bij de dingen die ik doe. Een oprecht “ Woow “, hier in Noord Italië, was het al met al een super periode.

En persoonlijk wat heb ik een hoop geleerd, niet alleen een heleboel Italiaans, en ook wat ben en ik mijzelf weer tegen gekomen. Het leven is echt een grote aaneenschakeling van ontwikkelingen, als je dat wilt en ervoor gaat.

En nu

Is de toekomst nu niet enorm onzeker vraag je je misschien af? Jazeker, mega onzeker zelfs, financieel heb ik weinig ruimte, ik heb geen huis en ook nog geen baan.

Maakt dit me onzeker? Op een bepaalde manier wel maar het geeft ook veel mogelijkheden. Ik heb wel een berg aan ervaring, een enorme dosis levenslust en drive. Na al die jaren heb ik een groot netwerk en een manier van leven die niet maakt dat ik veel materiële ballast met mij mee zeul. En ik ben er niet vies van om weer ergens flink de handen uit de mouwen te steken.

Het is tijd voor een nieuw avontuur.

Tot zover!

Recente berichten