Cabin in the woods

Ik weet het nog, vroeger als we een vakantie gingen boeken voor de familie, dan kregen we altijd van die dikke grote vakantieorganisatieboeken mee van het reisbureau. De een van Kroatië, de ander van Italië en uiteraard mocht Frankrijk niet ontbreken. Hier kon je dan uren lang in bladeren, op zoek naar de meest geschikte en leukste camping , ken je ze nog?

Ik vond dit altijd fantastisch en had vaak alles al voor mijn ouders eraan toe kwamen uitgezocht. Ja Pa die camping is mooi, die heeft 2 zwembaden met glijbanen die moeten we doen en je kan ook pizza eten bij het restaurant.


Later bleef deze eigenschap bij mij aanwezig, zo vond en vind ik het heerlijk om urenlang bezig te zijn met het zoeken van de beste vakantie bestemming of het nou voor mijn eigen vakantie was of voor een vriend of kennis.

Ook was ik groot fanaat om voor mijn weekendjes weg uren soms wel dagen op zoek te gaan naar dat ene beste hotel of appartement. Weggegooide tijd? Vind ik niet, je gaat tenslotte niet altijd een weekend weg of op vakantie. Ik vind het een leuke uitdaging.

Zo heb ik mij in de loop der jaren enorm ontwikkelt als een soort camping /vakantie nerd. Weten waar ik moet zoeken voor de leukste plekjes.

En ik doe dit nog steeds met veel plezier, uren scrollen door beoordelingen en zien wat voor moois bestemmingen te bieden hebben.

Lange tijd zag ik mezelf hier ook beroepsmatig wat in doen, misschien een eigen reisorganisatie? Wie weet komt het er zomaar nog eens van. Just-in-travel, what’s in a name.


Ik ga in ieder geval graag met jullie mijn speciale ervaringen en plekken delen die ik tijdens mijn reis ontdek.

En daar begin ik graag gelijk mee en neem je mee naar een plekje dat ik vond net over de grens in Portugal.

Ik zag deze eco cabin op Airbnb en was enorm verrast over de prijscategorie waar deze in viel, normaal ligt dit soort accomodaties echt vele malen hoger.

Natuurlijk ik keek voor de periode begin november, ver buiten het hoogseizoen, maar dan toch.

Kijk eens met me mee naar de Eco Cabin gelegen op Camping Cepo Verde in het natuurreservaat Montesinho te Portugal.

Na fijn en direct contact met de eigenaar Telmo had ik deze plek geboekt. Belangrijk hoe het eerste contact verloopt, geeft gelijk een beeld.


Na een lange dag fietsen met een kennismaking met het Portugese wegennetwerk, wat toch echt even net wat minder is dan het Spaanse kwam ik rond 16:00 aan op de camping. De laatste kilometers betekende nog even ouderwets sjouw werk , zo a la Bauke Mollema met schuddende schouders steeds weer de trappers rond.

De camping ligt middenin het prachtige ongerepte natuurreservaat , het was natuurlijk al herfst en dat was te zien , de ene kleur is nog helderder dan de ander en de bladeren liggen als rozenblaadjes bij een huwelijksnacht verspreid over de grond.

Hebben ze dit speciaal voor mij gedaan? Na een fijne incheckervaring ga ik eens rustig mijn accomodatie bekijken , de cabin ligt net in de schaduw tussen een aantal oude dennenbomen wat nog net even dat lekkere geurtje erbij geeftEen enorm leuke verassing is dat je in de cabin, en voor deze prijs, wordt verwend met bedlinnen en handdoeken. Dit was onverwacht, ik ging ervan uit dat ik toch echt mijn eigen slaapzakje en mijn sneldrogende handdoekjes nodig zou hebben..

En een extra sleutel voor een badkamer 5 meter verderop gelegen naast de cabin,wat een luxe wat een luxe.

De badkamer is tip top in orde en geloof het of niet het water was binnen welgeteld 10 seconden perfect op temperatuur! Dat is uniek voor zuid europese campings kan ik jullie vertellen!

En een keuken dan? Nou die heeft de cabin inderdaad niet, maar wat je ervoor terug krijgt is nog vele malen mooier.

Je kunt ouderwets je eigen vuurtje stoken in het daarvoor aangemaakte gedeelte waar je je als een koning te rijk voelt als je als echte man enorm trots je vuurtje staat te stoken van het door jezelf bij elkaar gesprokkelde hout.


Geef toe dit is voor iedere man toch stiekem een droom , een puur moment van geluk. Terug naar de basics, je eigen vuur maken en er trots naar kijken en denken; verdomd dat is me een mooi vuurtje geworden.

En dan vervolgens met je zakmes groente snijden en samen met de rest van je eten rustig laten pruttelen in je inmiddels zwart van de roet geworden pannetje. Basic is so beautiful.

Tip: Open ernaast nog even een goede fles wijn, neem een koud biertje of zoals ik een drinkpakje wijn van 0.30 eurocent en het is perfect toch?

Daar sta je dan middenin een prachtig stukje natuur met en ondergaande zon naast je pruttelende eten op een eigen gemaakt vuurtje. Ik vind het genieten.

Na het afwassen loop je rustig met je zaklampje naar je mooi gelegen cabin en na een warme douche kruip je moe en zeer voldaan het riante bed in.

En dan word je de volgende morgen zo wakker na een lange stille nachtInteresse gekregen in dit diamantje in het Noord Oosten van het mooie Portugal?

Stuur me gerust een berichtje en ik stuur je met alle plezier meer informatie op.

En tips hoe dit stulpje te boeken.


Beordeling:


Pure Life: 8,5

Passie eigenaar: 9,5

Sfeer: 9

Eten: 9


Score: 9
Camping Cepo Verde , 5300-561 Gondesende, Portugal

Te boeken via : Booking.com & Airbnb.com of via mij!Recente berichten