De maatstaf van succes deel 2

De maatstaf van succes? Deel 2

Paul is 29 en werkt 30 uur per week als leidinggevende bij een activiteitencentrum in Utrecht. Hier heeft hij de leiding over de volledige afdeling buitensport en activiteiten,. Hij is iedere dag actief bezig met het zorgen dat alles in goede orde verloopt en geeft hiernaast zelf les en leiding aan deelnemende groepen en cursisten zoals bijvoorbeeld op de klimmuur.

Vooral dit aspect, de afwisseling in zijn baan, vindt hij enorm leuk en uitdagend. Zelf is hij altijd al een sportief en actief persoon en veel van zijn werkzaamheden zijn ook daadwerkelijk zijn eigen hobby’s.

Hiernaast vind hij het sociale contact op werk erg leuk. Als je het hem vraagt bekend hij eerlijk dat het maken van de planning en het bijhouden van de financiën minder zijn voorkeur heeft, maar dit neemt hij graag voor lief aangezien het slechts een klein deel van zijn werkzaamheden zijn

Paul heeft onlangs de aanbieding gekregen om full time in dienst te komen en dan als general manager. Hierdoor zal hij ook aanzienlijk meer gaan verdienen. Hij heeft dit aanbod naast zich neergelegd. Hij heeft er natuurlijk goed over nagedacht en het is een bewuste keuze. Paul heeft naast zijn werk nog graag veel tijd over om zelf in te vullen. En het extra geld weegt voor hem niet op tegen de mogelijkheid om dat te kunnen doen.

Zo gaat hij bijna dagelijks naar de crossfit box waar hij enorm geniet van het lekker trainen en het sociale contact met anderen die ook graag regelmatig trainen. Ook is hij een fervent liefhebber van een bezoek aan de bioscoop en zo zit hij standaard iedere dinsdagavond met zijn filmvrienden te genieten van het grote doek.

En uiteraard gaat dit gepaard met een lekker biertje vooraf in hun favoriete café.

Hij vindt dat hij momenteel genoeg verdient, hij krijgt iedere maand 1900 netto overgemaakt op zijn bankrekening en dat vindt hij een goede beloning.

Hij is zich er goed van bewust dat als hij fulltime als de general manager zou starten dit salaris misschien wel zal verdubbelen.

Voor hem is het helder, geld is niet zijn drijfveer.

Eerlijk is eerlijk het was best een uitdagende keuze, niet voor het geld, ook omdat het natuurlijk wel interessant klinkt General Manager. Maar hij is zich goed bewust wat er voor hem echt van waarde is en waar hij positieve energie uithaalt.

Op donderdagavond is Paul sinds kort gestart met een opleiding tot vitaliteitscoach. Hij wil zich wel graag verder ontwikkelen.

Het is niet direct omdat hij hiermee aan de slag wil, vooral omdat het zijn interesse heeft en hij weet dat hij ook energie haalt uit het verdiepen en verbreden van zijn kennis.

In het weekend gaat Paul graag met vrienden op stap.

Paul heeft er bewust voor gekozen om nog geen geld te sparen. Hij vindt het op dit moment te waardevol om zijn geld te besteden aan dingen die hij daadwerkelijk leuk vindt, Zo gaat hij zeker 2 keer per jaar solo op reis, er echt even helemaal zelf uit zijn.

Zijn favoriete bestemming is Zuid Portugal ,hier gaat hij ieder jaar minimaal 3 weken heen om te surfen, klimmen en te relaxen. Hij organiseert het zelf, weet inmiddels goed de weg daar.

Ook kan hij met zijn 30 urige werkweek regelmatig een lang weekend of meerdere dagen achter elkaar vrij nemen, Daar geniet hij van om dan een leuke stedentrip te plannen een andere hobby van hem.

Aan een kaart op zijn muur houdt hij bij waar hij al is geweest, ieder jaar probeert hij weer 3 nieuwe steden te bezoeken. Hij heeft daardoor al verrassende ontdekkingen gedaan zoals bijvoorbeeld het bij zijn vrienden volledig onbekende Edinburgh, hij vond het geweldig.

Als hij met zijn vrienden praat zijn ze soms een beetje jaloers op zijn manier van leven en genieten en tegelijkertijd lijkt het soms wel of ze het ook niet helemaal begrijpen. Moet je niet meer bezig zijn met de toekomst en hard werken om ook een huis te kopen of een auto. Paul is opgehouden uit te leggen waarom, wel stelt hij inmiddels prikkelende vragen aan zijn vrienden, want kortgeleden was nog een van hen een aantal maanden ziek thuis, overwerkt. Dat hielp hem weer om nog eens zijn eigen keus te bevestigen, dat is het hem niet waard. Werk is werk en hoe dichterbij het werk wat je doet ligt bij wat je echt leuk vindt om te doen, hoe meer plezier je er in hebt en ook hoe beter je er in bent vind hij. En die vrijheid en mogelijkheid om de wereld en zichzelf te ontdekken, die is hem heel wat waard.

Hij is zo juist happy en echt goed in wat hij doet, daar haalt hij voldoende waarde uit.


Kan jij jezelf vinden in het verhaal van Paul?

Wat zal jij Paul eventueel aanraden?

En wat denk jij, is Paul succesvol?

Recente berichten